Buborékos kísérlet almával

2015. október 07. - bocimaci

Hozzávalók:

  • alma
  • narancslé
  • tej
  • szívószál
  • egy tálca, vagy nagy tányér (hogy ne ússzon minden...:))

Fúrjunk egy lyukat az almába...

 



Kanalazzunk 1-2 evőkanál narancslevet az alma hasába és már lehet is fújni...
/A buborékok gyorsan kipukkannak, még mielőtt kijönnének az almából.../


Most tegyünk bele 1-2 evőkanál tejet...és már bugyoghatnak is a buborékláncok...juhhúú :)



Végül próbáljuk meg vidáman tudomásul venni, hogy az egész lakás úszik és kreatív gyermekünk már minden létező dolgot felkutatott és beleszórt, amit csak talált...


Magyarázat: 

A vízmolekulák formája miatt a víznek nagy a felületi feszültsége --- a gyümölcslevek nagy százaláka víz, így a belőlük fújt buborék gyorsan kipukkan
A tejben fehérjék vannak, amik egymáshoz kapcsolódnak ezáltal a tejben kisebb a felületi feszültség-----a belőle fújt buborékok egymáshoz kapcsolódnak

A bejegyzés trackback címe:

https://bocimaci.blog.hu/api/trackback/id/tr208053900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása