Hangolódjunk a tavaszra - ültessünk Zsázsát a gyerekekkel!

2016. március 11. - bocimaci

zsazsa1.jpg

Már nagyon szurkolok, hogy jöjjön a tavasz és végre lekerülhessenek a bundás nadrágok a gyerekekről. Ezért szépen lassan a lakásban is megkezdtük a tavaszra, Húsvétra hangolódást.  Az egyik nagyinál töltött délutánon egy nagyon kedves mesére bukkantam -Bori és a húsvéti nyúl- amiben zsázsát ültettek. Bevallom nem vagyok nagy kertész, így egészen idáig nem hallottam erről a növényről. Most is csak annyival tudok róla többet, hogy elképesztően gyorsan nő, szinte látszik ahogy kibújnak a levélkéi és hogy meg lehet enni. Ízét tekintve nem sok van neki, de szendvicsre téve egészen ehető és meglepő módon az első saláta féle amit a gyerekeim betettek a szájukba. Sőt rendszeresen újra megkóstolják. (Nyilván köze van hozzá, hogy ők maguk ültették, locsolgatják.)

A zsázsa csíráztatásának egyetlen trükkje, hogy spriccelni kell vízzel, nem locsolni, naponta egyszer.

Mi egyszerűen földbe ültettük, de akinek van csíráztató tálja, annak még egyszerűbben növeszthető. 1 nap után már szinte minden mag kinöveszti a csíráját, 2 nap után az első levélkék is megjelennek.

zsazsa2.jpg

zsazsa3.jpg

zsazsa4.jpg

zsazsa5.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bocimaci.blog.hu/api/trackback/id/tr78465254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása