Egy ötlet, hogy reggel időben elinduljunk...

2016. március 31. - bocimaci

Nem tudom másoknál hogy van, nálunk a reggel állandó rohanás akárhogy is igyekszem előre felkészülni, valahogy mindig sietni kell...

  • kérek tejet, nem narancslevet, nem mégis tejet
  • Máté ne vedd le az előkét, basszus most öltöztethetlek át
  • neeee Levi már ne vedd elő az építőkockát
  • gyertek vissza reggelizni, indulni kell
  • anyuci nem találom a nyuszimat, keresd meg, nincs rá idő menni kell
  • neeee Máté ne pakold ki a ketchupot a hűtőből, Levi ne segíts neki, basszus öltöztethetlek át.....jaj elkésünk, indulni kell.....stb.

S végül az állandó kérdés, anyuciiii MIKOR KELL INDULNI? Innen jött az ötlet, hogy készítek nekik egy órát és így mondhatom, hogy ha a macihoz ér a mutató, akkor venni kell a cipőt és indulunk az oviba. Furcsamód valahogy működni látszik, talán azért mert ez olyan "felnőttes" dolog. Mikor a macihoz ér a nagymutató Levi mondja, hogy menni kell. 

Használjuk az esti játékidőnél is, ilyenkor azt szoktam mondani: nézzétek, most a labdánál van a mutató, ha a nyuszihoz ér, menni kell vacsorázni. Így fel tudnak készülni és nem kell őket kiszakítani a játékból, sőt  Levi szól, hogy jaj már a virágnál van a mutató....

ora.jpg

 

Elkészítés: egy kínai lakberendezési boltban szereztem egy fehér lapos órát és egyszerű alkoholos ficltollal rárajzoltam a mintákat. (később szereztem hozzá egy másik óraszerkezetet, mert bosszantóan ketyegett..)

A bejegyzés trackback címe:

https://bocimaci.blog.hu/api/trackback/id/tr768549746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása